24.12.2022   / beroepsbevordering

Waarom kies jij voluit voor de Verpleegkunde? Deel je verhaal.

Bericht van de Zorgambassadeur

Beste collega

2023 staat voor de deur.
In het nieuwe jaar hebben wij een missie: de verpleegkunde weer op de kaart zetten.
In tijden waarin dat soms jammer genoeg minder evident is geworden, willen we voluit de kracht van verpleegkundigen in de verf zetten.
Het komende jaar lanceren we daarom samen met Uitgeverij LannooCampus het boek 100 redenen om verpleegkundige te worden.

We willen daarin duidelijk maken waarom een keuze om verpleegkundige te worden, de best mogelijke keuze is. En waarom het simpelweg het mooiste beroep ter wereld is😊.
Daarbij hebben we jouw hulp nodig.
Jij weet hoe het is om verpleegkundige te zijn, om docent verpleegkunde te zijn, om student verpleegkunde te zijn.
Jij weet waarmee jonge én ervaren verpleegkundigen worstelen, welke vragen je je stelt als je na je opleiding aan de slag gaat en wat het kan betekenen om een goede verpleegkundige te zijn.

Zonder jou kunnen we onze ambitie niet verwezenlijken.
Om in de verf te zetten hoe mooi het kan zijn om verpleegkundige te zijn, verzamelen we graag zo veel mogelijk korte verhalen en getuigenissen van verpleegkundigen zelf.
Daarvoor hebben we een kort invulformulier opgesteld, dat we zo breed mogelijk in de sector willen verspreiden.

Mogen we jou uitnodigen om dit vragenformulier zo breed mogelijk uit te sturen, en de warmst mogelijke oproep uit te dragen om de vragen in te vullen? En dat zowel aan collega’s, docenten stagementoren, contacten uit het werkveld, als aan de studenten. En natuurlijk appreciëren we je eigen input en antwoorden op de vragen evenzeer.
Naast het vragenformulier willen we ook graag in gesprek gaan met de juiste experten over inhoud en verspreiding van het boek. Zijn er sterke mensen binnen je eigen organisatie of het werkveld die je kent, en waarvan je het ons zou aanraden hen zeker te contacteren? Stuur ons dan gerust een antwoord op dit bericht met hun naam erin. Wij leggen de reacties samen en maken graag een selectie om hen uit te nodigen voor een gesprek.
We willen je alvast hartelijk bedanken voor je reactie, voor het verspreiden van onze boodschap, en voor je dagelijkse engagement om de verpleegkunde de erkenning te geven die ze verdient.

Laat ons daar in 2023 samen voluit voor gaan.

De link naar de vragenlijst kun je hier vinden.

Voor straks, fijne feestdagen voor u en uw naasten!

Dankjewel!

Vele groeten,

Candice De Windt

Delen: Facebook - Twitter - Linked In