5.05.2021   / zorg en vormingen

Onderzoek: technologie in de zorg

Het zorglandschap is onderhevig aan verandering, waarvan ontwikkeling op gebied van technologie de meest significante is. Het gebruik van technologie is niet meer weg te denken in de huidige gezondheidszorg. Ondanks de gekende voordelen van zorgtechnologie, verloopt de implementatie vaak moeizaam. Het gebruik van zorgtechnologie kan enkel efficiënt zijn wanneer zorgverleners over de nodige competenties beschikken.

Met dit onderzoek (poster) willen de onderzoekers aan de Universiteit Antwerpen identificeren welke noden en barrières vroedvrouwen en verpleegkundigen ervaren om met technologie te werken. Zo kunnen in de toekomst de juiste faciliteiten aangereikt worden voor het gebruik van eHealth en om een technologisch wendbare zorgverlener te zijn. Daarnaast willen ze een vragenlijst valideren die de technologische wendbaarheid meet bij zorgverleners. Een technologisch wendbare zorgprofessional zal technologie als hulpbron raadplegen om op problemen die zich stellen in de zorg antwoord te bieden, de zorg te ondersteunen of te verbeteren.

Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan dit onderzoek door middel van een eenmalige online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten duren. Tip: houd uw gsm horizontaal tijdens het invullen. Link voor de vragenlijst:
ps://uantwerpen.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5syhUz7z2pV7JkN

Delen: Facebook - Twitter - Linked In